vrijdag 5 december 2014

DIY Lipscrub // Last minute gift idea!


Shiiiippss, het is vanavond al pakjes avond! Snel de stad in om nog cadeautjes te halen.
Of, je maakt gewoon iets heel leuks en makkelijks met dingen die je 9 van de 10 keer al in huis hebt. 
We gaan vandaag voor een goed verzorgende DIY lipscrub. Je hoeft dus geen 11 euro meer uit te geven bij Lush, nee je maakt het gewoon zelf, met 3 ingrediënten! 

Be careful, deze scrub is om op te eten!
Wat heb je dan nodig ?

- Kokosolie ( Ongeveer 2 eetlepels )
- Fijne kristalsuiker
- Aroma naar keuze ( Ik heb voor Amandel & Orange gekozen ivm de Sint )


En natuurlijk heb je leuke potjes nodig om het in te geven
Deze potjes komen van de Xenos en kosten één euro per stuk! 


Om het nog leuker te maken als gift kocht ik voor 2 euro bij de Xenos deze metalen plaatjes met tekst. Zoals je ziet is deze DIY Lipscrub ook super leuk om te geven voor kerst.

Let's make some scrub! 


Pak zo'n twee grote eetlepels kokos olie. Deze olie is meestal niet vloeibaar, maar door hem even in de magnetron te doen is hij dat wel. Roer dit daarna goed zodat alle brokjes zijn opgelost.
Kokos olie is heel voedend en dit zorgt dat je tijdens het scrubben hele zachte gehydrateerde lippen krijgt.


Daarna voeg je de kristal suiker toe. Doe is een beetje naar eigen inzicht, want hoe meer olie je hebt, hoe meer suiker je moet gebruiken. De scrub moet niet te droog zijn, maar natuurlijk ook niet te nat.

Daarna voeg je een heel klein beetje van de Aroma's toe. Dit zijn ongeveer 1 of 2 drupjes, anders wordt het een beetje te. A little bit goes a long way. Dit geeft je scrub niet alleen een heerlijk geur, maar zorgt er ook voor dat je de scrub zo van je lippen kan likken.


Doe daarna de scrub in de potjes en klaar is Sinterklaas. Het perfecte simpele cadeautje voor de beauty liefhebber!

Natuurlijk kan je dit met nog veel meer smaken maken. Met de kerst kan je bijvoorbeeld voor Candy Cane mint gaan of met Kaneel. Kaneel is overigens nog super voor je lippen, dit zorgt namelijk voor de bloeddoorstroming in je lippen en hier krijg je wat vollere lippen van. Let wel op dat je niet teveel kaneel moet gebruiken, want dit kan een beetje branden! 


Ik hoop dat ik jullie misschien nog heb gered met een last minute cadeautje en anders is dit geweldig om zelf te gebruiken.

Q: Hebben jullie wel eens zelf lipscrub gemaakt ? 

4 opmerkingen:

Ik zou het super leuk vinden als jullie een reactie achterlaten ! <3